Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Inspiratie Scheidingsteken tussen kruimels Hoekbank of rechte bank?

Hoekbank of rechte bank? 5 hoekbank favorieten

Beige hoekbank Gio

Denk jij honderd-en-een redenen te hebben waarom een rechte bank praktisch is en een hoekbank niet? Te groot, te duur, te weinig keuze? Oordeel bij de keuze tussen die twee niet te snel. We beloven je geen gouden bergen met een hoekbank, we geven ze je. Er is namelijk zoveel mogelijk met dit type bankstel. We noemen vijf misvattingen en weerleggen ze.

1. ‘Zo’n hoekbank past nooit in mijn woonkamer’

Je hoeft niet die oversizede, super-de-luxe versie met acht zitplekken in huis te nemen. Een maatje kleiner met plek voor drie of vier in jouw bescheiden woonkamer is ook prima. Superefficiënt juist: je creëert veel zitplaats in een kleine ruimte.

Rover Hoekbank

Meten is key bij het uitkiezen van nieuwe meubels.

2. ‘Een hoekbank is alleen voor grote gezinnen’

Er zijn kleinere varianten in overvloed. En al staat er wel een grote versie in je woonkamer maar heb je geen groot gezin: het is jouw bank. Als jij in je eentje als een zeester wilt neerploffen, kijkt niemand je gek aan. Koop het formaat dat perfect bij je past.

3. ‘Er is weinig keuze in hoekbanken, in rechte banken meer’

Eén blik op de collectiepagina van Seats and Sofas bewijst het tegendeel. Er zijn tientallen keuzes in vorm, kleur en materiaal. Zo past een hoekbank net als een rechte bank in iedere woonkamer. Ook voor kinderen die constant vieze handen hebben of voor huisdieren die de bank likken.

4. ‘Zo’n bank is heel duur’

Als jij gaat voor een enorme U-bank met extra hoofdsteun, USB-aansluitingen en een ingebouwde koelkast, zit er inderdaad een hoger prijskaartje aan. Maar er zijn genoeg hoekbanken voor een klein budget die net zo fijn zitten. De prijs is dus geen dooddoener bij je keuze voor een hoekbank of rechte bank.

5. ‘Ik kan een hoekbank nooit verplaatsen’

Je kiest voor een bank met de hoek rechts of links. Die keuze baseer je vaak op de indeling van je woonruimte. Maar geef toe: wie heeft er zin om elk jaar zijn hele inboedel te verschuiven? Bovendien gaat een bank een flinke tijd mee, dus is het de eerste vijf jaar niet eens nodig om hem te verplaatsen.

Overtuigd dat een hoekbank ook in jouw woonkamer past?