Banken tot wel 60% korting! Vandaag kopen, vanavond zitten.

Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Inspiratie Scheidingsteken tussen kruimels Wat is een slaapbank?

Wat is een slaapbank? En waarom wil ik het kopen?

Wat is een slaapbank - Edge slaapbank

Een slaapbank is een combinatie van een bed en een bank, en kun je dus voor beide doeleinden gebruiken. Overdag is de slaapbank een fijne plek om een kop koffie te drinken en boek te lezen. Wanneer het tijd is om te slapen, klap je het meubel uit en heb je een heerlijk matras.
De slaapbank brengt dus de wereld van zitten en slapen samen. Maar waarom is die combinatie zo ideaal? Ontdek 4 redenen.

1. Bespaar ruimte

Je hebt geen bank én bed nodig, maar alleen een slaapbank. Zo houd je heel wat ruimte in de kamer over. De slaapbank is daarom ook geliefd bij vele studenten die in ietwat krappe kamers en studio’s hun hele inboedel kwijt moeten.
Ook voor gezinnen is het twee-in-een-meubel een ruimtebezuiniger. Is er in de logeerkamer niet echt plaats voor een groot bed? Met een slaapbank hebben logés overdag alle ruimte in de kamer. En ’s avonds is er een fijne plek waar ze kunnen overnachten.

2. Bespaar geld

Een slaapbank kopen betekent ook dat je de speurtocht naar een bed en bank kunt staken. Zo bespaar je geld en houd je budget over voor andere zaken. Besteed dat bijvoorbeeld aan het opknappen van je woning, investeer in fraaie decoratie of zet in de logeerkamer de puntjes op de i.

3. Klaar voor spontane logeerpartijtjes

Je dochter komt thuis en vraagt dolenthousiast of haar vriendinnetjes voor een filmavond mogen langskomen. Als kers op de taart stelt ze ook nog een slaapfeestje voor. Normaal gesproken slaat de paniek meteen bij jou toe, maar met een slaapbank laat je haar wens gemakkelijk uitkomen. Klap de slaapbank in de woonkamer uit et voilà: een gigantisch matras waarop iedereen kan dutten.

Andere ouders zijn je ook eeuwig dankbaar: zo hoeven ze niet met opblaasbare matrassen te zeulen.

Cyprus slaapbank

4. Multifunctionele alleskunners

Je kunt erop zitten, slapen én er van alles in opbergen. Een slaapbank is een echte multifunctionele alleskunner. Ideaal voor bijvoorbeeld de hobbykamer. Wanneer je klaar bent met de naaimachine, berg je die op in de slaapbank. Dan is de ruimte opgeruimd voor bijvoorbeeld je moeder die blijft overnachten.

wat is een slaapbank - benito slaapbank

De slaapbank met opbergruimte is ook erg handig in de woonkamer. Plaats er bijvoorbeeld warme dekens en extra kussens in.

Waarom geen slaapbank kopen?

Er zijn genoeg redenen om een slaapbank te kopen, maar één ding zit je dwars: die zit en slaapt toch helemaal niet lekker? Gelukkig kunnen we die angst wegnemen. Het meubel is allang niet meer hard en oncomfortabel. Een slaapbank is van hoge kwaliteit, zit en slaapt heerlijk. Een slaapbank is zelfs heel smaakvol en wordt daarom ook vaak gebruikt als pronkstuk in de woonkamer.

wat is een slaapbank - viggo slaapbank

Start jouw zoektocht naar een comfortabele slaapbank.