Banken tot wel 60% korting! Vandaag kopen, vanavond zitten.

Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Tips Scheidingsteken tussen kruimels Nieuwe hoekbank? Meten is weten

Nieuwe hoekbank? Meten is weten

Nieuwe hoekbank _ meten is weten

Een nieuwe hoekbank staat al even op je wensenlijst en eindelijk is het moment daar: je trip naar de woonboulevard is geprikt. Voordat je je hoofd breekt over de keuze tussen stof en leer, moet je wat voorwerk doen. Want hoe groot mag je nieuwe hoekbank zijn? Meten is onmisbaar in deze beginfase. Ontdek hoe je gewapend met meetlint straks de juiste keuzes maakt.

Tip 1: meet je huidige bank

Neem nog even geen afscheid van je verouderde, versleten bank, maar bekijk hem goed. Vind je hem nu te kolossaal? Of juist veel te klein in de woonkamer? Jouw mening over je huidige bank bepaalt hoe groot of klein je toekomstige hoekbank mag zijn. Meet daarom het oude zitmeubel op. Zo bepaal je hoeveel langer of breder je aanwinst mag zijn.

Porto Hoekbank

Meten doe je samen

Je staat in een halve spagaat voor de bank. Je linkerhand op het meetlint op de linker leuning, je rechterarm reikend naar de rechterkant. Blijkt je bank toch breder dan je armen kunnen reiken. Dus leg je het meetlint recht en trek je voorzichtig het lint naar links. Valt dat meetlint weer van de rechterleuning. Frustratie alom.

Conclusie: de hoekbank opmeten is een two-man-job.

Tip 2: meet de hele route

Daar sta je dan. Superblij met je nieuwe hoekbank, maar die past net niet door de deuropening. Het komt geregeld voor dat bankkopers van een koude kermis thuiskomen. Gelukkig hoeft jou dat niet te overkomen. Meet daarom niet alleen de hoekbank, maar meet de hele route die je zitmeubel straks aflegt. Zijn er trappen, een lift, nauwe gangen of andere hordes op je pad? Houd er rekening mee dat je minstens tien centimeter extra nodig hebt om je bank door het huis te manoeuvreren.

Tip 3: neem de tijd voor het meten van de hoekbank

Meten: vaak zo’n klusje dat je even doet tussen het koken en de vaatwasser inruimen. Snel de bank opmeten en over tot de orde van de dag. Zul je zien dat de rolmaat steeds inrolt als jij net de maat afleest. Houdt de ander het meetlint net niet strak genoeg. Wacht, was het nou 2,05 of 2,10 meter? Dan slaat ineens de frustratie toe.

Daarom tip 3: plan een moment in voor het meten van je hoekbank en overhaast het niet. Meet nauwkeurig, zodat je bestelling direct klopt.

Weet je precies hoe groot je nieuwe hoekbank mag zijn?