Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Tips Scheidingsteken tussen kruimels
Waarop moet je letten bij het kopen van een slaapbank?


Waarop moet je letten bij het kopen van een slaapbank?

Viggo slaapbank grijs

Je ziet jezelf al helemaal wegdommelen op een supercomfortabele slaapbank. Kwestie van naar de woonboulevard gaan, een parel uitzoeken en meenemen. Toch? Nou, niet helemaal. Je wilt namelijk wel zeker weten dat je nieuwe meubelstuk overheerlijk zit en ligt. En dat hij perfect in je interieur past. Daarom vertellen we waarop je moet letten bij het kopen van een slaapbank.

Slaapcomfort op één

Gebruik je een slaapbank standaard als bed, dan wil je wel op een fijn matras wegdommelen. Maar ook wanneer jouw gasten erop verblijven, gun je ze een comfortabel bed. Kies daarom voor goed materiaal. Kijk of de bank gevuld is met polyester, dons, veren of traagschuim. Vooral dat laatste is perfect voor een goede nachtrust.

Onze beste tip om te ontdekken welke slaapbank het meeste comfort biedt: uitproberen. Ga ‘proefzitten’ én ‘proefliggen’. Niet twee minuten, eerder een kwartier. Pas na enige tijd weet je of een slaapbank goed zit en fijn ligt.

Iedere nacht, of onverwachts een logé?

Hoe vaak je een slaapbank gebruikt, heeft grote invloed op je keuze. Slaap je iedere nacht op het bankstel, dan wil je een exemplaar dat je makkelijk uitschuift of uittrekt. En je wilt zeker weten dat het uitklapmechanisme van goede kwaliteit is. Als je dat regelmatig gebruikt, verslijt het natuurlijk sneller. Dan is topkwaliteit belangrijk.

Taupe slaapbank Edge

Hoe vaker de bedfunctie wordt gebruikt, hoe belangrijker comfort is. Is het meubelstuk voornamelijk een bank, dan is comfortabel zitten belangrijker.

Hoeveel zitters en slapers?

Drie zitplaatsen staan niet altijd gelijk aan drie slaapplaatsen. Een grote hoekbank waarop je met acht personen aan de koffie zit, kan als bed goed zijn voor twee snurkers. Kom er niet thuis achter dat je te weinig zit- of slaapplaatsen hebt. Bedenk vooraf hoeveel mensen erop moeten zitten of slapen. Zo ga je gerichter op pad voor die nieuwe bank.

Meten is weten

Waarop je zeker moet letten bij het kopen van een slaapbank: het formaat. Natuurlijk moet je altijd de ruimte opmeten voordat je een nieuw zit/slaapmeubel koopt. Maar met een slaapbank is meten nog belangrijker. Je moet namelijk óók rekening houden met de ruimte die het tot bed uitgeklapte bankstel in beslag neemt. Voorkom dat je met een half uitgeklapte slaapbank tegen de muur staat. Meten is weten.

De vragen die je moet beantwoorden als je een nieuwe slaapbank koopt:

  • Hoe is het slaapcomfort van de bank?
  • Hoeveel mensen kunnen erop zitten?
  • Hoeveel mensen kunnen erop slapen?
  • Hoe regelmatig gebruik je de slaapbank?
  • Past de slaapbank ook uitgeklapt in je woning

Droom weg op je nieuwe slaapbank

Boston slaapbank grijs