Banken tot wel 60% korting! Vandaag kopen, vanavond zitten.

Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Huisdieren Scheidingsteken tussen kruimels Een hond die de bank likt? Zo stopt het

Een hond die de bank likt? Zo stopt het

hond likt de bank

Gras eten, achter zijn eigen staart aan rennen en met de politiesirene meeblaffen. Honden zijn soms maar gekke dieren. En hoewel gras eten en blaffen vervelend kan zijn, doet het verder niemand iets kwaad. Maar andere gewoontes kunnen wel schadelijk zijn. Niet direct voor je hond. Voor je meubel bijvoorbeeld, als de hond er weer eens aan likt. Ongetwijfeld maakte jij dit al eens mee. In eerste instantie is er geen man over boord. Gebeurt het steeds vaker dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen.

Doe dit als je hond de bank likt

Obsessief gedrag

Honden likken elkaar om te laten zien dat ze onderdanig zijn aan de ander. Of de ander respecteren. Daarom krijg jij als baasje ook regelmatig een lik over je wang. Lief toch. En niks mis mee, als het maar binnen de perken blijft. Likt jouw hond iedereen die hij tegenkomt en kan hij zijn slijmerige tong niet van de meubels af houden? Dan vertoont jouw hond obsessief gedrag.

Positief gedrag belonen

Al dat gelik is vervelend voor visite én voor jouw bank en stoelpoten. Straf het ongewenste gedrag af door hem te negeren als hij zich weer eens op de bank stort. Leer hem daarentegen wel om te reageren op een woordje zoals hij dat ook doet als jij ‘zit’ of ‘af’ zegt. Zo weet hij voortaan dat hij alleen mag likken als jij dat wilt.
Eerlijk is eerlijk: nieuwe gewoonten aanleren, kost tijd. Kun je zo lang niet wachten en wil je dat je hond nu direct stopt met het likken? Dan hebben wij een aantal snelle oplossingen.

Een hond die de bank likt?

Terroriseert jouw hond de bank? Maak daar korte metten mee.

1. Maak hem moe

Zorg dat je hond genoeg beweging krijgt. Ga na je werk een rondje met hem rennen en speel samen met hem met een grote tak. Dat helpt ook nog eens als je hond graag kauwt op meubels. Wedden dat hij bij thuiskomst jouw bank links laat liggen?

Wist je dat honden citrusgeur haten? Haal een geurspray en spuit deze op de plek waar de hond likt. Check wel even of de stof van je meubels ertegen kunnen. Jij geniet van de frisse citroengeur terwijl je huisdier er zijn neus voor ophaalt.

Een hond die de bank likt?

2. Overweeg een nieuw meubel

Als je dit blog leest, is het leed waarschijnlijk al geleden. Jouw bank wordt er niet mooier op door al dat likken en krassen. Kortom: jouw bank is voer voor de hond. Maak daar in één klap een einde aan en oriënteer je op een nieuw meubel. Eentje met waterafstotende stof, bijvoorbeeld. Seats and Sofas heeft een uitgebreid assortiment aan banken van deze stof, met een lage instapprijs.

Kom eens langs en deel je wensen met ons.

3. Dek de bank af

Het lost de oorzaak niet op, maar het zorgt er wel voor dat je meubels minder snel schade oplopen. Dek de boel af. Heb jij bijvoorbeeld een leren bank waar je hond graag aan likt? Bescherm deze dan met onze Leather Care Kit. Leg een hondendeken over de bank of kies een alternatief. En houd de kwaliteit van je bank op peil door deze regelmatig af te stoffen en in te vetten.

Houd je bank langer mooi met de onderhoudsproducten van Seats and Sofas

De informatie die wij verstrekken is gericht op normaal gebruik van een meubel. Seats and Sofas is niet verantwoordelijk voor schade door toedoen van een huisdier.