Banken tot wel 60% korting! Vandaag kopen, vanavond zitten.

Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Tips Scheidingsteken tussen kruimels Hoekbank in elkaar zetten doe je zo

Hoekbank in elkaar zetten doe je zo
Stappenplan

Beige hoekbank

De hoekbank is binnen. Smachtend heb je op dit moment gewacht. Eindelijk kun je zien hoe je aanwinst in de kamer staat. Maar voordat de pret echt begint, staat er nog een belangrijke taak op je to-do-lijst: monteren. Pak je schroevendraaier er maar bij en lees ons stappenplan met handige tips om de hoekbank in elkaar te zetten. Succes gegarandeerd.

Stap 1: bescherm de vloer

Als het gaat om krassen, butsen en deuken in de vloer, dan geldt: beter voorkomen dan genezen. Bescherm daarom altijd de vloer bij het in elkaar zetten van de hoekbank. Leg kranten of een deken neer voordat je de onderdelen van de bank erbij pakt. Verplaats het meubel ook alleen met iets van bescherming eronder. Zo blijft je prachtige houten vloer er piekfijn uitzien.

Stap 2: roep er iemand bij

Max Verstappen wint zijn races niet alleen, maar met zijn team. Ook jij pakt alleen goud als je hulp inschakelt. Stuntel daarom niet solo bij het uitpakken en monteren van een bank. Roep er iemand bij die de schroeven aangeeft, helpt met sjouwen en de handleiding een extra keer doorneemt. Dat bespaart tijd en je verleent jouw rug en humeur een grote gunst. Win-win-win.

Boston hoekbank

Stap 3: leg alles klaar

Nu je een helpende hand hebt opgetrommeld, is het tijd om alle onderdelen uit de doos te pakken. Wees hierin secuur, want het laatste schroefje kwijt zijn wens je jouw ergste vijand niet eens toe. Zorg dat al het materiaal dat je nodig hebt om de hoekbank in elkaar te zetten, overzichtelijk op één plek ligt. Sorteer meteen alle schroeven en montagepinnen, zodat je het juiste onderdeel eenvoudig terugvindt.

Heb je een stanleymes al in de aanslag om het karton te snijden? Oei, leg die maar snel weg. De kans dat je een gapend gat in je gloednieuwe hoekbank maakt, is behoorlijk groot. Bij het uitpakken kom je met je handen gelukkig al een heel eind. En wees anders extra voorzichtig als je toch de schaar erbij pakt.

Stap 4: zet de poten onder de bank

Voordat je naar hartenlust het plastic wegscheurt, moeten eerst de poten onder de bank. Leg de hoekbank op z’n rug, haal alleen het plastic aan de onderkant weg, monteer de poten en zet het meubel weer recht. Dan is het plastic aan de beurt.

Beige hoekbank Porto

Stap 5: check de verbindingen

Er zijn twee soorten verbindingen bij een hoekbank. Nummer één is het mannetje-vrouwtje. Bij deze koppeling schuiven de bankdelen verticaal in elkaar. Laat het viltje aan de vrouwtjeskant zitten: dat voorkomt gekraak. De tweede optie is de krokodillenbek. De bankdelen schuiven dan horizontaal in elkaar. Let wel op: maak eerst de verbindingen los wanneer je de bank verschuift. Het is zonde als de koppeling breekt of beschadigt.

donkere hoekbank Alicante

Stap 6: breng de bank in model

Na al dat gesjouw en gepor ziet de bank er niet meer op z’n best uit. Klop de kussens uit en breng de armleuningen nog even in model. En voilà: jouw hoekbank is helemaal zitklaar. Geniet ervan!

Moet jouw zoektocht naar een nieuwe hoekbank nog beginnen? Ontdek dan welk type bankhanger je bent en vind jouw perfecte zitmeubel.