Banken tot wel 60% korting! Vandaag kopen, vanavond zitten.

Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Tips Scheidingsteken tussen kruimels
Wat is een goede slaapbank?


Wat is een goede slaapbank?
Checklist

wat is een goede slaapbank

Slaapbanken: ze zijn er in vele soorten, maten en kleuren en met verschillende prijskaartjes. Dus hoe weet je wat een goede slaapbank is als er uit zoveel te kiezen valt? Verdiep je voor jouw volmaakte zit-ligcombinatie in het ideale aantal zitplaatsen, de maximale afmetingen en de fijnste materiaalsoorten. Met deze checklist kies je de perfecte uit.

Check: het aantal zitplaatsen

Op een slaapbank kun je zitten en slapen. Denk over beide functies goed na. Is het meubel de belangrijkste zitplaats in de ruimte? Ga dan goed proefzitten, zodat je bezoekers niet na vijf minuten al pijnscheuten in hun rug voelen door jouw bank. Dient de bank vooral als extra zitplaats omdat je familie wekelijks binnenwandelt? Zorg dan voor voldoende zitplaatsen. Denk er dus goed over na of een bescheiden tweezitter voor jou ideaal is. Misschien kies je liever een flinke hoekbank waarop de hele familie kan bivakkeren.

Check: sporadisch of veel dutten?

Reden nummer één om een slaapbank aan te schaffen: meer plekken om te pitten. Tover je de bank iedere avond om tot een bed of gebeurt dat maar sporadisch? Wanneer je de slaapplek vaak gebruikt, is het slim om voor een kwalitatief goed en handig mechanisme te kiezen: een techniek waarmee de bank moeiteloos en binnen enkele minuten een bed is. Het meubel slijt ook sneller als er iedere nacht iemand op vertoeft. Dus kies voor kwaliteit als je niet binnen de kortste keren weer naar de woonboulevard wilt.

Lily Slaapbank

Slaapbanken vind je allang niet meer alleen op een slaapkamer. Ook in andere ruimtes is de bedbank een groot pluspunt.

Check: groot of klein formaat?

De volgende stap om te bepalen wat een goede slaapbank is: het formaat. Hoeveel slapers wil je op het bed kwijt? Wanneer jij altijd solobezoekers ontvangt, is een eenpersoonsbed handig. Zijn jouw logés telkens een koppel? Dan is een duo bed juist een slimme zet. Daarna kun je bepalen welke vorm je bank moet hebben. Er zijn hoekbanken of rechte banken die je omtovert tot slaapplekken. Ga na welke het beste in jouw ruimte past.

Controleer altijd of de slaapbank die jij op het oog hebt wel in de ruimte past. Het zou vervelend zijn als het bed in uitgeklapte staat tegen de muur aan staat. Beter voorkomen dan genezen: meet het even na.

Check: binnenkant én buitenkant

Bij de bekleding heb je de keuze: stof of (kunst)leer. Wanneer de kinderen de hele dag gamen en er dikwijls op miraculeuze wijze vlekken verschijnen, is leer handig. Maar blijft je moeder ongeveer elke avond logeren, dan is een stoffen exemplaar beter voor haar nachtrust.

Jouw missie is heerlijk zitten en slapen. Wat is voor jou een goede slaapbank? Bij die overweging heeft de vulling een grote invloed. Is die bank elke nacht jouw vaste stek? Met een vulling van veren dommel je met een glimlach weg. Klap je de bank hoogstens één keer per maand om tot bed, dan is schuimrubber ook prima.

  • Hoeveel zit- en slaapplaats heb je nodig?
  • Wordt er veel of weinig op geslapen?
  • Eenpersoons of tweepersoons?
  • Hoekbank of rechte bank?
  • Welk materiaal kies je?

Vertoef heerlijk op je nieuwe slaapbank

Boston slaapbank grijs