Banken tot wel 60% korting! Vandaag kopen, vanavond zitten.

Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Huisdieren Scheidingsteken tussen kruimels Checklist: is jouw bankstel bestand tegen katten?

Checklist: is jouw bankstel bestand tegen katten?

is jouw bankstel bestand tegen katten

Vink alle essentials af met deze checklist

Je hebt de knoop doorgehakt. Extra gezelschap in huis is altijd leuk dus loopt er binnenkort een kleine viervoeter door jouw woning. Daar komt meer bij kijken dan alleen de aankoop van een kattenbak en wat voer. Heb je bijvoorbeeld al gecheckt of jouw meubels tegen een stootje kunnen? Met nieuwe, vochtwerende stofsoorten, verzeker jij jezelf van een bankstel dat bestand is tegen katten. Vink deze en meer essentials af met deze checklist.

1. Krabpunten

Geen huisdier is schattiger dan een kitten. Maar achter dat lieve snoetje gaat een jachtdier schuil dat het liefst overal zijn nageltjes in zet. Voorkom dat de bank of een ander meubel slachtoffer wordt. Hoe? Zorg voor genoeg andere krabpunten in huis. Paaltje hier, krabplank daar.

2. Bankstel bestand tegen katten

Een bank van grof geweven stof is in de ogen van jouw kat een krabpaal en lonkt naar hem om te krabben. Waar hij wel van af blijft? Een bank van microvezelstoffen en (kunst)leer. Heb jij een meubel van een van deze stoffen, dan ben jij trots eigenaar van een bankstel dat bestand is tegen katten en hun krabgedrag.

Moet jouw kitten nog zindelijk worden? Overweeg dan om jouw bank opnieuw te laten stofferen nadat dat is gebeurd. Naast dat urine voor vochtschade zorgt, creëert het verkleuring. Gelukkig zijn er nieuwe stofsoorten op de markt die resistent zijn tegen vochtplekken. Zo hoef jij nooit meer bang te zijn voor onvoorziene kattenplasjes.

bankstel bestand tegen katten

Bekijk het met eigen ogen en test deze stofsoort in een vestiging van Seats and Sofas.

3. Huisvesting

Voorkomen is beter dan genezen. En als je dan toch voor een kersverse pup of kitten gaat, waarom dan niet De ene dag is jouw kat de hele dag op pad, de dag erna luiert hij de hele dag in huis. Of je hebt een echte binnenkat die geen poot buiten zet. Hoe dan ook, je huis moet aangepast zijn aan jouw huisdier zodat hij genoeg ruimte en krabpunten heeft. En net zoals dat jij graag in een comfortabel bed je nachtrust pakt, wil een beest dat ook. Neem de tijd om een goede mand uit te kiezen waar hij zich fijn in voelt. Zo voorkom je meteen dat hij jouw zitplaats in beslag neemt.

4. Opvoeding

Een nieuw en jong dier in huis heeft behoefte aan duidelijkheid. Wat mag wel en wat mag niet? Voor jou ook fijner: zo voorkom je dat jouw mooie gordijnen, bank en keukentafel lijden onder het speelse krabgedrag van jouw kitten. Leer hem waar hij mag krabben door catnip in de buurt van de krabpaal te strooien. En beloon goed gedrag door met hem te spelen als hij daar krabt.

5. Onderhoudsproducten

Niks fijner dan kroelen met de kat terwijl jij uitrust op de bank. Ook dan kan er wel eens een nageltje in jouw meubel blijven hangen. Haal daarom verschillende onderhoudsproducten in huis zodat jouw meubels langer mooi blijven. Zo blijft jouw leren bank stralen als je deze regelmatig invet.

Zorg ervoor dat je bankstel bestand is tegen katten.

Voorkom droge plekken en krassen op jouw leren meubel met de Leather Care Kit van Seats and Sofas.

bankstel bestand tegen katten

De informatie die wij verstrekken is gericht op normaal gebruik van een meubel. Seats and Sofas is niet verantwoordelijk voor schade door toedoen van een huisdier.