Banken tot wel 60% korting! Vandaag kopen, vanavond zitten.

Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Huisdieren Scheidingsteken tussen kruimels Help! Mijn kat maakt de bank kapot

Help! Mijn kat maakt de bank kapot

kat maakt de bank kapot

Geen huisdier is zo eigenwijs als jouw kat. Hij pikt jouw warme plek in als je even opstaat van de bank. Kruipt over jouw toetsenbord terwijl je in een videocall zit. En vijlt zijn nagels aan de bank in plaats van aan de krabpaal. Eigenwijsheid is schattig, maar een kat die de bank kapot maakt is een ander verhaal. Steek er een slim stokje voor met onze tips en tricks.

Steek er een slim stokje voor met onze tips en tricks

Krabben om te markeren

Een probleem los je pas op als je weet wat de oorzaak is. Daarom duiken we wat dieper in de oorzaak waarom jouw kat de bank of andere meubels telkens kapot maakt. Redenen voor krabben kunnen spanning en stress zijn. Of het niet kwijt kunnen van energie. In dit blog richten we ons op de meest voorkomende oorzaak: oriëntatie. Een kat markeert zijn leefgebied met behulp van zijn nagels zodat hij er letterlijk de weg weet. Als een soort verkeersborden langs de snelweg die jouw huiskamer heet.

kat maakt bank kapot

Houd je meubels langer mooi met de Leather Care Kit van Seats and Sofas.

Jouw bank delft het onderspit

Met deze territoriale communicatie maakt hij de kamer voor zichzelf herkenbaar. Hij laat namelijk zichtbare sporen achter en ook zijn eigen geurstofjes. Het dier kan niet anders, hij moet het doen om niet te verdwalen. Toch is het vervelend, want jij blijft met een kapotte bank, rafelige gordijnen of losgewoelde vloer achter. Aan jou de taak om als verkeersregelaar orde te scheppen en een route uit te stippelen die aan jóuw wensen voldoet.

Stippel een nieuwe route uit

Maak de plek waar gekrabd is schoon met water en zeep. Zo verwijder je het geurtje van je kat en zorg je voor desoriëntatie. Zielig is het niet, want jij zorgt direct voor een nieuwe wegwijzer in de vorm van een krabpaal die je op die plek neerzet. Spray er wat catnip op en een nieuw wegwijsbord is gecreëerd. Zorg voor genoeg krabpunten in huis, zoals een krabplank, een touw en andere speeltjes.

Wil je nog een stap verder gaan? Spendeer dan wat geld voor een meubel van materiaal waar een kat niet graag aan krabt. Kijk bijvoorbeeld naar microvezelstoffen. Je hebt varianten met lang haar en laag haar. Beide varianten zijn goed schoon te houden en lijken op leer. Maar het belangrijkste: doordat het fijn geweven is, krabt het niet lekker. Zo laat jouw kat de bank met rust.

Kom eens langs en vertel ons over het krabprobleem. Wij adviseren over de beste stof.

kat maakt bank kapot

De informatie die wij verstrekken is gericht op normaal gebruik van een meubel. Seats and Sofas is niet verantwoordelijk voor schade door toedoen van een huisdier.