5x zo gebruikt de kat de bank niet meer als krabplank

Huisdieren
9 augustus 2021
Kat speelt op bank

De kat opsluiten in een andere kamer is inmiddels vaste routine voordat jij even de deur uitgaat. Een avondje bankhangen doe jij alleen met een plantenspuit in je hand. En de anti-krab spray is niet aan te slepen. Een kat die jouw bank als krabplank gebruikt, is gekmakend en vooral zonde van jouw mooie meubel. Gooi die plantenspuit maar uit het raam want wij hebben voor jou 5 tips.

Gooi die plantenspuit maar uit het raam
want wij hebben voor jou 5 tips

1. Plastic of een laken

Vouw een glad laken of plastic hoes om de plek waar jouw kat krabt. Jouw huisdier heeft geen grip meer waardoor krabben onaantrekkelijk wordt. En ja, het verdient niet de schoonheidsprijs. Maar houd het een week of twee vol en je kat gedraagt zich daarna poeslief.

Materialen als (kunst)leer en microvezel maken jouw bank huisdierbestendig.

Leren banken

2. Krabplank tegen de bank

Beeld je eens in. Jij kijkt jouw favoriete serie. Op de bank. Zonder dat jij op de kat hoeft te letten. Het kan echt: een kat die jouw meubel met rust laat. Hoe? Zet een krabplank tegen de bank, op de plek waar jouw huisdier van denkt dat het een krabpaal is. Kies een variant met genoeg touw en franje waar jouw tijger helemaal op los kan gaan. Jij hebt er geen omkijken meer naar.

Kat krabt aan bank

3. Zet genoeg krabpunten neer

4. Dubbelzijdige tape

Ook deze optie maakt jouw bank niet het fashionstatement van de huiskamer, maar is wel effectief. Plak dubbelzijdige tape op de plaats delict. De tape geeft de nagels van jouw kat geen kans. Afhankelijk van hoe snel jouw kat het opgeeft, haal je het plakband er weer af. Zet ondertussen op een andere plek een krattenkrabplank neer en jouw kat herinnert zich de bank niet eens meer.

5. Beloon goed gedrag

Tape en plastic over de krabplek van jouw kat leggen, is een manier om ongewenst gedrag af te leren. Beloon daarnaast goed gedrag door alleen nog met je kat in de buurt van de krabpaal of krabplank te spelen. Leg op die plek ook voortaan zijn snacks neer. En strooi hier catnip rond. Je kat associeert die plek met iets fijns en hangt er vaker rond, waardoor de kans groter is dat hij daar ook krabt.


Heb jij jouw kat geleerd om te krabben aan de krabplank in plaats van de bank? Houd jouw meubel dan nog langer heel met de onderhoudsproducten van Seats and Sofas.

Houd je meubel langer heel met onderhoudsproducten van Seats and Sofas.

Onderhoudsproducten

De informatie die wij verstrekken is gericht op normaal gebruik van een meubel. Seats and Sofas is niet verantwoordelijk voor schade door toedoen van een huisdier.