Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Tips Scheidingsteken tussen kruimels Hoekbank kopen?

Hoekbank kopen? Trap niet in deze 4 valkuilen

Hoekbank kopen? Trap niet in deze 4 valkuilen

De glanzende zwarte kleur van de bank is inmiddels dof en grijs. De vlekken in de stof zijn weggemoffeld achter kussens. De halen die de kat heeft achtergelaten, zijn een doorn in het oog. Tijd om een nieuwe hoekbank te kopen. Maar klik niet te snel op die bestelknop. Ontdek eerst waar je op moet letten. Behoed je voor deze vier valkuilen.

1. Dat past wel!

In de showroom denk je nog dat de bank makkelijk in de woonkamer past. Eenmaal thuis krab je je toch eens achter de oren: de nieuwe zitplaats valt ietwat groot uit. De fout der fouten op het gebied van meubels shoppen: niet nagaan of de bank wel in de kamer past. Pak dus eerst thuis het meetlint en neem dat eventueel mee naar de showroom.

Zeker weten dat je de kastdeur niet openslaat tegen je net gekochte hoekbank? Pak er wat tape of kranten bij en bedek de grond met de omtrekken van het zitmeubel dat jij op het oog hebt. Zo is meteen duidelijk welke ruimte de nieuwste aanwinst straks inneemt. En zorg dat je nog wel fatsoenlijk om de bank heen kunt lopen en je niet hoeft te apenkooien door de woonkamer heen.

Nu je toch aan het meten bent: leg de rolmaat ook even tegen de deur. Het komt nog weleens voor dat de deuropeningen te smal is om er een bank doorheen te manoeuvreren. Als dat geen optie is, kan de bank altijd nog via het raam naar binnen. Maar dan moet het glas eruit en dat is een klus die je liever voorkomt.

Cyprus U bank bruin

Voorkom deze 5 fouten bij het meten van de bank

2. Een mismatch tussen kleuren

Je bent helemaal verliefd geworden op die bordeauxrode hoekbank. In een opwelling koop je hem. Pas later besef je dat bordeauxrood misschien niet zo goed samengaat met de terracottakleur op de muren. Kijk altijd naar de rest van het interieur en baseer je keuze daarop. Neem een boekwerk met samples mee uit de showroom en loop ermee door de woonkamer. Zo weet je meteen wat een mismatch is en welke combinatie jouw interieur juist laat schitteren.

Wil je een felgeel hoekbank kopen, maar past de kleur van de muur er totaal niet bij? Een andere verf uitzoeken is natuurlijk ook een optie.

3. Een hoekbank kopen: stof of leer

Looks zijn niet alles. Ook niet bij het kopen van een nieuwe hoekbank. Natuurlijk moet je zitmeubel de show stelen in jouw woonkamer, maar let ook op het materiaal van de bank. Leer is minder gevoelig voor vlekken en dus een slimme keuze als er kleine kinderen of huisdieren in huis rondrennen. Een meubel van stof is sneller vuil, maar is wel zijdezacht, voelt heerlijk aan en plakt niet in de zomer.

4. Proefzitten in de showroom

We bestellen alles online, ook nieuwe meubels. Maar voordat je een hoekbank wilt kopen, is het verstandig om hem eerst uit te proberen. Online kan een zitmeubel er nog zo piekfijn uitzien, dat zegt niets over het comfort. Bezoek een showroom en ga proefzitten. Geen vijf minuten, maar een dik halfuur. Dan weet je zeker of jouw billen het ook eens zijn met de aanschaf. Weten welke bank het beste bij jou past? Ga hier na welk type bankhanger jij bent.

Ook een keer proefzitten? Bekijk snel welke Megastore bij jou in de buurt is!

Megastore Hengelo