Banken tot wel 60% korting! Vandaag kopen, vanavond zitten.

Home Scheidingsteken tussen kruimels Blog Scheidingsteken tussen kruimels Huisdieren Scheidingsteken tussen kruimels Kat of hond aanschaffen? Denk aan een huisdierbestendige bank

Kat of hond aanschaffen? Denk aan een huisdierbestendige bank

Is jouw interieur klaar voor de komst van het nieuwe gezinslid?

De knoop is doorgehakt: jullie nemen een huisdier. De brokken zijn in huis gehaald, je hebt een knusse slaapplek ingericht en er is genoeg speelgoed voor handen. Het nestje is uitgezocht of misschien is jullie bezoek aan het asiel al gepland. Jullie huisdier kan komen. Maar… is jouw interieur wel klaar voor de komst van het nieuwe gezinslid? Want hoe zeer jij ook uitkijkt naar de nieuwe aanwinst: krassen, viezigheid en kapotte gordijnen hoef jij niet zomaar te accepteren. Waar begint jouw voorbereiding? Start eens met een huisdierbestendige bank.

huisdierbestendige bank

Sloopt jouw hond de bank? Zorg dat het ophoudt. Wij geven tips.

Krassen, vuil en haren

Een hond veegt zijn voeten niet als hij in de tuin heeft gegraven en een kat vijlt haar nagels niet voordat ze naast je op de bank kruipt. Om nog maar te zwijgen over alle haren die deze viervoeters verliezen. Jij ziet de huishoudelijke taken al opstapelen. Dagelijks de bank stofzuigen of je kat telkens uit de meubels houden is tijdrovend en net zo min je favoriete bezigheid.

Leg daarom een plastic hoes of makkelijk uitwasbare deken over de bank. Dan weet je zeker dat je huisdier geen schade aan kan richten. Ook als je even een boodschap doet en je er niet bent om je kat of hond te corrigeren, is je bank beschermd.

Geen fan van een hoes over de bank? Dat snappen wij.

huisdierbestendige bank

Maak je woning huisdierbestendig

Je hoeft heus niet al jouw meubels te bedekken als je een huisdier aanschaft. Je meubels staan er immers om gezien te worden. Honden kun je goed leren dat hij alleen in zijn mand of op een kleed mag liggen en niet op de bank. Katten zijn moeilijker af te richten, maar dat los je op door genoeg alternatieven te bieden. Bijvoorbeeld een mandje die aan de verwarming hangt of een donzig kleedje op de vensterbank in de zon. En als de poes toch een voet op de bank zet, is daar altijd nog de plantenspuit.

Kies een huisdierbestendige bank

Voorkomen is beter dan genezen. En als je dan toch voor een kersverse pup of kitten gaat, waarom dan niet een nieuwe, huisdierbestendige bank? Die gaat minstens zo lang mee als jouw huisdier.

Ga voor een leren of kunstleren bank. In deze stof blijven de nageltjes van jouw hond of kat niet makkelijk haken. Dat willen ze juist wel dus kiezen ze eerder voor een alternatief zoals een krabpaal. Bovendien is leer waterafstotend en eenvoudig schoon te maken en makkelijk te onderhouden mocht er een ongelukje gebeuren.

Ben je niet echt fan van leer? Ga dan voor microvezel. Doordat dit fijngeweven stof is, blijven nagels er niet in hangen en is de kans op schade kleiner. Ook is deze stof – net als leer – waterafstotend maar heeft een iets andere uitstraling. Ontdek of het in jouw interieur past.

Wij geven het liefst persoonlijk advies over de beste keuze voor jouw meubel, afgestemd op jouw wensen. Kom eens langs in één van onze Megastores.

De informatie die wij verstrekken is gericht op normaal gebruik van een meubel. Seats and Sofas is niet verantwoordelijk voor schade door toedoen van een huisdier.